Uploading 3D Models

Follow

Comments

159 comments

  • Avatar
    salex (Sketchfab Profile)

    Hi James! I reported the problem early last week. Do you perhaps know what's going on? I can't save additional files to the store at all. It constantly reports an "error message". I also tried on another browser as well as on other models, it just won't save anything! There is no way I can upload models to the store.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    James (Sketchfab Profile)

    Hi salex - Sorry about that! This issue should be solved now. Can you give it another try?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    salex (Sketchfab Profile)

    It finally working!! Many thanks to you and also Dan from the support

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    museolp (Sketchfab Profile)
    I have a problem. I compress a folder with a .OBJ + .MTL file. When I upload this file is in base color.
    
    when I go to the materials menu, I can't find where the .mtl file goes.
    
    Can you give me a hint?
    
    Many thanks
    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    James (Sketchfab Profile)

    Hi there,

    I just checked your last couple uploads, and the materials seem to be working as expected. Are you still having trouble?

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    sibience (Sketchfab Profile)

    There seems to be a bug when you try and upload a model you've previously deleted. If I upload a model, wait for it to finish processing then delete it, then upload the same model again a few minutes later after making some changes/fixes it will give me an error message and say it's already processing the model even though there's nothing processing in my processing list. The model doesn't exist anywhere on my account. It's likely something to do with caching either with the server or browser.

    It seems like you need to wait a long time before you it will let you upload the same model again which is a bit inconvenient.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    James (Sketchfab Profile)

    Hi there,

    I did some tests but I couldn't reproduce this behavior. Are you able to make a screen recording of it happening?

    Is there a reason you're deleting the model and doing a new upload instead of reuploading if it's just a changed/fixed version?

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    andreev.il (Sketchfab Profile)

    Hi James. I tried to upload the model from Blender and I see that all my nodes are disappeared. I saw the recommendation for automatically pecking info and applying the transformation. But the result is the same. How can I upload my model with all nodes? 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    James (Sketchfab Profile)

    Hello,

    I'm afraid the color nodes are not supported as we don't support such info in Sketchfab.
     
    For instance, the following nodes are not converted, and result in Sketchfab using default values of the Principled BSDF node instead:
    • The "ColorRamp" node giving the bronze texture in material "Color".
    • The "Noise Texture" node giving the relief in the material "Seat".
    • The "RGB Curves" giving the headlight color in the material "Front light"
    You will have to either use simple colors and factors, textures directly linked to the shader node inputs, or re-work the materials in Sketchfab's editor.
     
    Note that if you make your model downloadable or put it in the Store, you can include the original .blend so it's available for people downloading / buying it to get the original materials.
    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.