Compatibility

Follow

Comments

140 comments

  • Avatar
    henderson.bredley (Sketchfab Profile)

    i was just checkin the models with 3d camera orbit and boom it stopped workin. i was even tested the compatibility https://get.webgl.org and it was totally compatible and this site being a idiot it says i dont have the compatibility

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    James (Sketchfab Profile)

    @henderson.bredley - I'm sorry to hear that. Is this happening on all models? Different browsers? Can you please post a screenshot of this report? http://webglreport.com/

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    stephenk232 (Sketchfab Profile)

    If someone here has problem with Chrome that is unavailable to display the 3D view. Please check Chrome Settings-> Advance Settings->System-> stick Use Hardware Acceleration When Available.

    Hope it could help you guys !

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    wnslw (Sketchfab Profile)

    Hi, on Chrome I get an error when viewing this model: https://sketchfab.com/models/86a7f98951f047ff848510537de4a677
    On Internet Explorer the model won't load.

    The error is: 3D/WebGL context error: Your browser seems to have hit its 3D capability limit. The page needs to be reloaded to fix this.
    If the problems persists, you can try to close other tabs with 3D/WebGL or restart your browser entirely.

    However, in Edge the model seems to work fine. Is there something I can do to make the model work in Chrome as well? Do I need to decimate the model more..

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    James (Sketchfab Profile)

    @wnslw - Hmm, weird. Can you go to http://chrome://flags/#ignore-gpu-blacklist and enabled the "Override software rendering list" flag?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    GidPDX (Sketchfab Profile)

    I'm having serious issues getting ANYTHING to load on some earlier android devices like an S4 running 4.4.4. I'm getting the WebGL error with sketchfab even on test models of 167 faces.

    I know it's not my browser because A) the webGL tests all check out and B) I've tried 4 different browsers and C) Marmoset viewer is loading just fine on the same device.

    This is going to be a problem for me as it now means my client will have to re-direct their mobile site to static content instead of the sketchfab model.

     

     

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    GidPDX (Sketchfab Profile)

    OK, there is something really wrong. I can't even load a cube- a six sided cube, no textures etc. on the S4 with Sketchfab. Again...other webGL apps are working fine.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    James (Sketchfab Profile)

    I also answered on the forum ( https://forum.sketchfab.com/t/sketchfab-web-gl-failing-on-some-android-devices/13685 ). I think it's related to Android 4, so maybe this article needs to be updated. Can you upgrade to 6 or 7?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    studioochi (Sketchfab Profile)

    Fixed it! I checked on Edge and everything was fine so it was Chrome, so I did all these steps:

    1. Updated Chrome, (didn't know if it was outdated, though).
    2. Did what James said: February 14, 2017 11:05 "@wnslw - Hmm, weird. Can you go to http://chrome://flags/#ignore-gpu-blacklist and enabled the "Override software rendering list" flag?"
    3. And, Enabled http://chrome://flags/#enable-webgl-draft-extensions
    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    James (Sketchfab Profile)

    Glad you got it working!

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    CheetahPixie (Sketchfab Profile)

    I just want to post a short addentum here: On Chrome, for unsupported configurations (such as my RX480 on Ubuntu 17.04 with amdgpu), you can actually toggle a pair of Chrome flags to force hardware rendering on, so you won't have to deal with massive slowdowns on models.

    Step 1: Go to http://chrome://flags 

    Step 2: Enable the "Override software rendering list"

    Step 3: Hit Ctrl+F, this will bring up a find line. Type "3D software rasterizer" here.

    Step 4: Disable it.

    Step 5: Restart chrome.

    Step 6: Enjoy lag-free Sketchfab on your non-Windows platform.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    James (Sketchfab Profile)

    @CheetahPixie Nice, thanks!

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    geogan (Sketchfab Profile)

    I don't know if this is the correct place to mention this or not but on this model:

    https://sketchfab.com/models/a4bf4a90cde848c59b5d3c85e24c6943

    A second after loading it stops looking correct and goes all glitchy. I could take a screen shot of it if needed.

    Using latest NVidia drivers, Windows 7 and GTX1070 card so hardly obscure old video card...

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    James (Sketchfab Profile)

    @geogan Hmm, what browser? Do you see the same thing in other browsers?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    geogan (Sketchfab Profile)

    @James In Firefox latest versions 55+. I didn't try other browsers. I'll try this evening.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    geogan (Sketchfab Profile)

    @James Strange, but there doesn't appear to be any glitching today. Don't know - maybe its because I am using the latest beta 56.xxx of Firefox now instead of release 55 version.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    James (Sketchfab Profile)

    Hmm ok, thanks!

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    lysz210 (Sketchfab Profile)

    Error on IE11. In tested version console have profile and profileEnd function but they don't have the bind method and the script fails there.


    IE 11 v 11.0.960.18638
    verioni aggiornamento: 11.0.41 (KB4014661)

    File: viewer-81b2a50fa8cc6e3a30c9.js, riga: 1, colonna: 17050
    SCRIPT438: L'oggetto non supporta la proprietà o il metodo 'bind'
    L'oggetto non supporta la proprietà o il metodo 'bind'
    s.profile=(o.a.console.profile||function(){}).bind(o.a.console)

    The next instruction is for profileEnd, I tested the the console.profileEnd.bind end it's undefined too.

    Browsing the 3d from your official site all 3d works so I think it's just that error that terminate the script excecution and don't go any further and the 3d never start.

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    James (Sketchfab Profile)

    @lysz210 - This is on model pages? I could not reproduce this on IE 11 v 11.64.xxxx. Can you make sure IE is up-to-date? What operating system are you using?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    espiongerbil (Sketchfab Profile)

    Hi,

     

    I'm running chrome, latest version, with a GeForce GTX 950, running the latest drivers (388.31 at the time of writing this), and the WebGL is working correctly as I can see the cube on the test page. Despite this, I'm still getting incompatibility notices and basic 360 pics when trying to view models. It makes assessing assets on the Unity asset store a lot harder :)

    I'm running Windows 10, up to date, if that's important.

    Any help would be appreciated.

    Thanks!

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    lysz210 (Sketchfab Profile)

    @James, I checked again and it's something related to the debug mode, if I open with devTools opened the viewer freeze in the point where I show in my last comment.

    If the devTools are closed there isn't any error, I was implementing the viewer on a website and I always have devTools opened. If devTools are open now freeze all the sketchfab viewer, Now that I know this, it's not a problem for the website because it's unlikely that a user will ever open the devTools.

    In my IE version of devTools typeof(console.profile) === 'object', console.profile.bind === undefined, console.profile.toString() == function profile() { [native code] }

    I don't tryed but I think instead of using bind a proxy function can be created to do the same task s.profile = o.a.console.profile ? function (profileName) { return o.a.console.profile(profileName); } : (function () {}).bind(o.a.console). This should do the same as s.profile=(o.a.console.profile||function(){}).bind(o.a.console).

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    takeko (Sketchfab Profile)

    sorry it's unrelated but I would like to unsubcribe from this thread and I don't find the button/link

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    James (Sketchfab Profile)

    @takeko you can click "Unfollow" at the bottom of the article, above the comments, and you can manage all article subscriptions here: https://help.sketchfab.com/hc/en-us/subscriptions

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    takeko (Sketchfab Profile)

    thanks  a lot, I was looking at the bottom of the page ~

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    James (Sketchfab Profile)

    @espiongerbil

    Have you tried enabling the two flags?

    chrome://flags/#ignore-gpu-blacklist

    chrome://flags/#enable-webgl-draft-extensions

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    James (Sketchfab Profile)

    @lysz210 Thanks for the details! I'll pass that on to our developers.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    espiongerbil (Sketchfab Profile)

    @James

     

    Hi. Yeah, I enabled both those flags and it still doesn't work.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    James (Sketchfab Profile)

    Hmm ok. Can you please post a screenshot of this report? http://webglreport.com/

    Does it work in other browsers?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    espiongerbil (Sketchfab Profile)

    @James

    Screenshot here: https://imgur.com/a/hluxJ

    Mildly confused as to why it says the platform is Win32? I'm not amazingly technical when it comes to computers so maybe I'm misunderstanding it but I'm definitely running 64bit Windows.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    James (Sketchfab Profile)

    Thanks. Does it work in other browsers? Can you make sure your graphics card drivers are up to date?

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.