Embed Models

Follow

Comments

116 comments

  • Avatar
    guigus60

    Is it possible to embed a sketchfab model in an Email (Outlook?) instead of sending a link? Or a Word document?

  • Avatar
    James

    @TorosADT - Can you try these workflows? https://help.sketchfab.com/hc/en-us/articles/205642585-Facebook#cache

    @guigus60 - I don't think it's possible, but you can embed in some Docs.com documents: https://help.sketchfab.com/hc/en-us/articles/203509977-Embed-on-Web-Platforms#productivity

  • Avatar
    eortizs

    Hello, in the blog you mentioned:

    "Note that we currently cannot use anti-aliasing on the edges of a model with a transparent background (the background color we need to blend is outside the context of the embedded iframe). If you need this, you should use a solid color background to match your website instead of the transparent option."

     

    Do you have a time-frame in order to support anti-aliasing using transparent background?

     

    Just like Viewpoint-Metastream did it?  Did you know those companies since the early 2000´s?

    Best regards,

  • Avatar
    James

    @eortizs - It's not currently planned. We do not know if it is possible in the WebGL context. There might be some trick, but we're not actively working on it.

  • Avatar
    yshaya

    The automatic start of annotation cycle (autopilot) in an embedded model does not seem to work these weeks. Before that, it worked fine. Was there any change these days? How can it be repaired (any other option)? 

  • Avatar
    James

    Hi @yshaya 

    It's working for me: https://sketchfab.com/models/6a17b5a76f5f46f6a0d586d855dc15c9/embed?annotation_cycle=2

    Can you please send me a link where it's not working?

  • Avatar
    yshaya

    Thank you James, here is the link: 

    when it is loaded autospin works but autopilod doesn't. 

  • Avatar
    James

    It looks like annotation_cycle does not work when camera=0. Thanks for reporting the bug!

  • Avatar
    yshaya

    Thanks, got it!

  • Avatar
    outbackdrones

    We are trying to share with a client and they keep getting this error when opening the share file 

    3d limit reached on the computer

    any help would be greatly appreciated

  • Avatar
    James

    @outbackdrones Do you know what browser, operating system, and other machine specs they have? The model might be too heavy for their computer.

  • Avatar
    TWCIL

    Hi James,

    Is there any way to have the model display the annotation labels(instead of clicking the numbers to display) automatically as the model loads?

  • Avatar
    James

    Hi TWCIL,

    You can use the annotation_cycle parameter to turn on Autopilot by default, or you can use the annotation parameter to go to a specific annotation as the model loads.

  • Avatar
    kchecker

    Has any developer planned on using the sketchfab embed withy transparent background for augmented reality?

    Is it feasible out will this be too laggy? Any thoughts?

  • Avatar
    James

    @kchecker

    https://labs.sketchfab.com/experiments/ar/

  • Avatar
    kchecker

    Thanks James. I just found that.

    Funnily enough Chrome browser on my Android Note 5 doesn't support Web GL.

  • Avatar
    James

    Yes, there are some WebGL issues on Android right now. Could be related: https://bugs.chromium.org/p/chromium/issues/detail?id=631345

  • Avatar
    rodolforubens

    Hi, I'm having a problem embedding an album on behance, I'm getting a error 404, the model list appears for a second then it disappears right after and an error 404 message appears.

  • Avatar
    James

    @rodolforubens - Hi, when you say "album", do you mean "collection"? I just tested it and it works for me:

    https://www.behance.net/gallery/41789423/Testing-a-Sketchfab-Collection-Embed

  • Avatar
    rodolforubens

    Hey @James! I don't know what I am doing wrong, here is my project on behance:

    https://www.behance.net/gallery/30274717/Asset-Farming-Game-Town-Buildings

    This is what is showing here: http://puu.sh/qECJ8/cd947ddccb.jpg

  • Avatar
    rodolforubens

    Oops, yes, I mean collection! 😅

  • Avatar
    James

    Ah ok, the src of your iframe element is https://sketchfab.com/playlists/embed?folder=13eef58bd63c478ebf6584a6da7f4f3a

    It should be https://sketchfab.com/playlists/embed?collection=13eef58bd63c478ebf6584a6da7f4f3a

    It's the embed code you find here: https://sketchfab.com/rodolforubens/collections/farming-game-town-buildings

  • Avatar
    rodolforubens

    I had no luck, I checked and checked and it looks like I'm pasting the the right embed code with the "collection" in it, the frame appears and everything works as expected but when I click "Save" on the project, the error 404 appears... I wonder if the behance website is changing anything on my code when I save?

  • Avatar
    James

    I just embedded your collection into my own project without trouble:

    https://www.behance.net/gallery/41789423/Testing-a-Sketchfab-Collection-Embed

    This is the code I used:

    <iframe width="640" height="480" src="https://sketchfab.com/playlists/embed?collection=13eef58bd63c478ebf6584a6da7f4f3a" frameborder="0" allowfullscreen mozallowfullscreen="true" webkitallowfullscreen="true" onmousewheel=""></iframe>

  • Avatar
    James

    I can even edit the HTML in developer tools on your Behance page and it works:

  • Avatar
    rodolforubens

    Uuuh, now it worked, I was replacing the embed on the edit project page (the option we have to keep the item there and only update the embed code) and I think that behance was not really updating and keeping the old "folder" code instead, then I deleted the old embed item and added a new one and it worked. Thanks James, and sorry, my fault here, I should have tried to do that before! Thanks a lot.

  • Avatar
    James

    No problem! Glad you got it working :)

  • Avatar
    viramedia

    Hi James

    Im wondering why since 2 daays the fullscreen mode on embedded models doesn't work any more... have something changed at sketchfab?

    Or has the sketchfab wordpress plugin now an issue?

    http://de.ofme.eu/demotour/

    would be glad if you could help me in any way.

     

    Thanks, Igor

  • Avatar
    James

    @viramedia

    Hi Igor,

    It looks like there might be an issue with the WP plugin and/or our oembed. The way the iframe is sandboxed is a bit weird:

    -----

    <iframe class="wp-embedded-content" sandbox="allow-scripts" security="restricted" width="1500" height="843" src="https://sketchfab.com/models/b84d4afece0d4744bdc159413d01f7f4/embed#?secret=smafOrl19m" data-secret="smafOrl19m" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe>

    -----

    The iframe should have an "allowfullscreen" attribute (for native fullscreen) and/or "allow-popups" in sandbox (for the fallback/mobile "fake" full screen, which is simply a link to the /embed page)

    We're taking a look if there's anything we can do on our end. A workaround would be to manually add the HTML embed code, rather than rely on the WP plugin.

  • Avatar
    viramedia

    Thanks for your reply. It seems something has changed the last few days since it worked before and I did no updates... Could you please check if maybe your plugin needs an update to fix the issue, since there is no option in the sketchfab plugin backend to manage the fullscreen feature.

     

    Thanks for helping

    Igor

Please sign in to leave a comment.